דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


הקיורטוש של קייטרינג נט 

מאת    [ 17/01/2011 ]

מילים במאמר: 384   [ נצפה 3250 פעמים ]

לכל אלו שרוצים להכין קיורטוש בבית, צריך לפני זה לבצע תבנית ממש כמו בשיעור מלאכה.

קיורטוש זה אינו עודמאפה שתאפו לשבת על בסיס קבוע, אבל בהחלט מדובר באתגר חמוד כשבא לכם להפעיל את הילדים באחר צהריים שקט מדי.

השיטה להכנת קיורטוש פשוטה למדי:

תחילה מכינים רצועות בצק שמרים, ממשיכים וממלפפים על מערוך  עטוף ברדיד אלומיניום ומניחים את הידיות שלו מעל תבנית קטנה. חשוב להקפיד שהבצק לא יגע ישירות בתבנית. אנחנו בקייטרינג נט משתמשים במקום במערוך בגליל הקרטון שבאריזות נייר האלומיניום, ניתן לעטוף אותו בשכבת נייר אלומיניום ולהשחיל דרכו שיפוד מתכת - זוהי שיטה שאורי השף פרטי שעובד איתנו פיתח..

אם אתם רוצים לפשט את ההכנה ניתן בהחלט לוותר על מילוי הבצק בנוגט ורק ללפף את הבצק כמו שהוא.

הנה לכם חומרים שיספיקו ל-5 מאפים:
למלית:

150 גרם אבקת נוגט


לציפוי:
חמאה מומסת במיקרו להברשה
אבקת סודרסוכר לפיזור
ברס לפיזור (אפשרי) לבצק:

700 גרם (5 כוסות) קמח רגיל
35 גרם (3/4 שקית) שמרית (או לחילופין ½1 כפות שמרים יבשים)
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 ביצה + 2 חלמונים
360 מ”ל (½1 כוסות) מים
50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר


הוראות הכנה:

תחילה נכין את הבצק: מערבלים את כל חומרי הבצק למעט חמאה בקערת מיקסר עם וו לישה למשך כ 8 דקות.

מוסיפים את החמאה וממשיכים ללוש 6 דקות נוספות.

מכסים את קערת המיקסר על ידי ניילון נצמד ומתפיחים עד הכפלת הנפח, כ-30 דקות.

עוטפים מערוך עץ (כולל הידיות) ברדיד אלומיניום ומושחים בחמאה מומסת.

מחממים מראש את התנור ל-180 מעלות.

מחלקים את הבצק ל-5 חלקים, ומרדדים כל חלק לעלה דק על משטח מקומח.

מפזרים על מחצית מכל עלה כף אבקת של נוגט, מקפלים מעל את החלק הריק ומרדדים שוב לעלה דק.

חותכים עלה בצק ממולא לרצועות ברוחב 3 ס”מ ומלפפים את הרצועות סביב המערוך, עד שהוא עטוף כולו בבצק (חוץ מהידיות). מברישים בחמאה שהמסנו במיקרו, זורים סוכר ומהדקים את הבצק למערוך על ידי גלגול המערוך כמה פעמים על משטח העבודה.

מתפיחים למשך כ-10 דקות.

מניחים את המערוך מעל תבנית עמוקה, כך שידיות המערוך מונחות על דפנות התבנית ואילו גוף המערוך באוויר. אופים כ-10 דקות, תוך סיבוב המערוך מדי פעם. מפזרים ברס בנדיבות ומחזירים לתנור לעוד דקה-שתיים. מצננים 2 דקות ומשחררים מהמערוך.

חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק.

ניתן לגוון בטעמים:

יש כאלו שמתבלים את הסוכר בקינמון או בתבלינים אחרים.
אחרים יעדיפו במקום ברס לצפות באגוזים, שקדים, פיסטוקים גרוסים או קקאו מעורבב בסוכר.  




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב